Parfumeries Gutmann Kortrijk: Nog open tot 18:30   Parfumeries Gutmann Waregem: Nog open tot 18:00  

Hoe herstel ik mijn huid na de zomer?

Hoe zalig de zon ook is, ze zorgt ervoor dat onze huid heel wat vocht verliest en dus sneller uitdroogt. Hierdoor durven we wel eens last krijgen van een droge huid, rimpeltjes en een oneffen huid. Heel wat klanten vragen me hoe ze dit kunnen oplossen. Hierbij mijn tips om jouw huid zo snel mogelijk te herstellen na een deugddoende zomervakantie.

1. Een zachte peeling doet wonderen!

Wanneer we onze huid blootstellen aan de zon wordt de beschermende hoornlaag dikker. In deze bovenste huidlaag stapelen de dode huidcellen zich op. Na de zomer is het belangrijk om die cellen weg te nemen en zo de hoornlaag opnieuw te verdunnen. Op die manier kan onze huid verzorgingsproducten opnieuw beter opnemen. Gebruik dus zeker 1 à 2 keer per week een scrub of peeling. Dit zal er ook voor zorgen dat jouw bruine zomerteint veel mooier, egaler en frisser zal zijn. Mijn nieuwe favoriete peeling is Le Masque Exfoliant Enzymatique van Sisley. Een soft-peeling op basis van een natuurlijk enzym voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid. 1 minuut is reeds voldoende om de huid op milde wijze te exfoliëren en te zuiveren, de poriën te verfijnen en jouw gelaat weer te laten stralen!

 

2. Gebruik wekelijks een masker

Na de zomer zijn een dag- en nachtcrème vaak niet voldoende. De huid voelt droog aan, er zijn wat meer rimpels te zien en we missen wat éclat. Dus trakteer ik mijn huid op een extra boost met een wekelijks masker. Mijn all time favourite is het Masque Crème à la Rose Noire die een echte verjongingsboost geeft aan mijn huid. Na slechts 15 minuten is de huid gehydrateerd en ziet deze er voller en gladder uit. Rimpeltjes zijn minder zichtbaar en de huid straalt weer.

 

3. Breng dagelijks een serum aan

De zon zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. Daarom is het van groot belang om een serum aan te brengen onder jouw dag- en nachtververzorging. De geconcentreerde actieve ingrediënten van een serum zorgen ervoor dat de huid veel sneller en dieper herstelt. Het Advanced Night Repair serum van Estée Lauder bestrijdt meerdere tekenen van huidveroudering: dehydratie, lijnen en rimpels, verslapping van de huid en een ongelijkmatige teint. Eén van de best herstellende serums met mooie resultaten!

 

 

 

4. Verzorg je ogen goed

Ook onze oogcontour ziet af van de zon. Dikwijls is de huid rond onze ogen veel droger en zijn meer lijntjes en rimpels te zien. Daarom raad ik aan om elke ochtend en avond een goede oogcrème aan te brengen. De vernieuwde Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Crème bestrijdt de zichtbare effecten van vrije radicale schade, hydrateert intens en vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes.

 

 

Et voilà, we kunnen stralend de herfstdagen tegemoet! Verzorgende groeten!

Alexandra Gutmann

Zaakvoerster van Parfumeries Gutmann

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Schrijf je nu in op de Parfumeries Gutmann nieuwsbrief en ontvang 20% KORTING bij je eerste aankoop!