Parfumeries Gutmann Courtrai: Terug open op monday   Parfumeries Gutmann Waregem: Terug open op monday  

Comment soigner sa peau après l'été ?

Aussi heureux que soit le soleil, il fait perdre à la peau une grande partie de son hydratation et donc la peau  se dessèche plus rapidement. C'est pourquoi nous avons tendance à avoir une  peau plus sèche,  plus de rides et même des taches de pigmentation. Beaucoup de clients me demandent comment ils peuvent être épargnés de ce problème ou comment ils peuvent empêcher cela. Voici mes conseils pour retrouver une belle peau éclatante après d'agréables vacances d'été, à la maison ou à l'étranger.

1. Een zachte peeling doet wonderen!

Wanneer we onze huid blootstellen aan de zon wordt de beschermende hoornlaag dikker. In deze bovenste huidlaag stapelen de dode huidcellen zich op. Na de zomer is het belangrijk om die cellen weg te nemen en zo de hoornlaag opnieuw te verdunnen. Op die manier kan onze huid verzorgingsproducten opnieuw beter opnemen. Gebruik dus zeker 1 à 2 keer per week een scrub of peeling. Dit zal er ook voor zorgen dat jouw bruine zomerteint veel mooier, egaler en frisser zal zijn. Mijn nieuwe favoriete peeling is Le Masque Exfoliant Enzymatique van Sisley. Een soft-peeling op basis van een natuurlijk enzym voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid. 1 minuut is reeds voldoende om de huid op milde wijze te exfoliëren en te zuiveren, de poriën te verfijnen en jouw gelaat weer te laten stralen!

 

2. Gebruik wekelijks een masker

Na de zomer zijn een dag- en nachtcrème vaak niet voldoende. De huid voelt droog aan, er zijn wat meer rimpels te zien en we missen wat éclat. Dus trakteer ik mijn huid op een extra boost met een wekelijks masker. Mijn all time favourite is het Masque Crème à la Rose Noire die een echte verjongingsboost geeft aan mijn huid. Na slechts 15 minuten is de huid gehydrateerd en ziet deze er voller en gladder uit. Rimpeltjes zijn minder zichtbaar en de huid straalt weer.

 

3. Breng dagelijks een serum aan

De zon zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. Daarom is het van groot belang om een serum aan te brengen onder jouw dag- en nachtververzorging. De geconcentreerde actieve ingrediënten van een serum zorgen ervoor dat de huid veel sneller en dieper herstelt. Het Advanced Night Repair serum van Estée Lauder bestrijdt meerdere tekenen van huidveroudering: dehydratie, lijnen en rimpels, verslapping van de huid en een ongelijkmatige teint. Eén van de best herstellende serums met mooie resultaten!

 

 

 

4. Verzorg je ogen goed

Ook onze oogcontour ziet af van de zon. Dikwijls is de huid rond onze ogen veel droger en zijn meer lijntjes en rimpels te zien. Daarom raad ik aan om elke ochtend en avond een goede oogcrème aan te brengen. De vernieuwde Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Crème bestrijdt de zichtbare effecten van vrije radicale schade, hydrateert intens en vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes.

 

 

Et voilà, nous sommes prêtes à profiter d’un bel automne avec une peau rayonnante ! Salutations chaleureuses !

Alexandra Gutmann

Responsable des Parfumeries Gutmann

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Inscrivez-vous à la newsletter de Parfumeries Gutmann et recevez une réduction de 5 euros sur votre premier achat.