Parfumeries Gutmann Kortrijk: Nog open tot 18:30   Parfumeries Gutmann Waregem: Nog open tot 18:00  

20% korting op de volledige webshop

Wat is een serum en hoe moet je het gebruiken?

Klanten vragen me dikwijls waarvoor een serum dient, hoe ze dit moeten gebruiken en welk serum geschikt is voor hun huidtype. Ik vertel je alles wat je moet weten over serums en maak je graag wegwijs in het ruime assortiment.

Alexandra Gutmann

Zaakvoerster Parfumeries Gutmann Kortrijk en Waregem

Wat is een serum?

Een serum is een lichte, snel intrekkende emulsie met een hoge concentratie aan werkzame ingrediënten. Door zijn unieke samenstelling dringt een serum tot diep in de huid en vormt het zo de ideale aanvulling op jouw dag- en nachtcrème.

Wat doet een serum? 

Een serum helpt om huidproblemen op een intensievere en meer doelgerichte manier aan te pakken. Denk maar aan dehydratie, huidveroudering, rimpels, verslapping, pigmentvlekken,…

Ik kan jou dus alleen maar aanraden om een serum toe te voegen aan jouw dagelijkse beauty routine. Om snel en eenvoudig een keuze te kunnen maken in het ruime aanbod aan serums, help ik je graag op weg.

Voor wie is een serum bedoeld?

Een serum is een must have voor iedere vrouw die haar huid optimaal wil verzorgen. Meestal raad ik een hydraterend serum aan bij dames vanaf 30 jaar. Dan is het van essentieel belang om de huid extra te hydrateren en zo eerste lijntjes te bestrijden en rimpels te voorkomen. Op latere leeftijd, vanaf 40 jaar, adviseer ik verder het gebruik van een hydraterend serum, maar dan in combinatie of afwisselend met een anti-aging serum.

Hoe gebruik je een serum? 

Voor het beste resultaat, gebruik je best het hele jaar door een serum onder jouw dag- en nachtcrème. Breng deze aan op het gezicht en de hals. Let wel: vermijd de oogcontouren. 

Zo, nu weet je alles over serums! Belangrijk is dus om een serum of combinatie van serums te kiezen in functie van jouw huidbehoefte(s).

Welke soorten serums bestaan er?

Stel jezelf eerst en vooral de vraag wat je zou willen verbeteren aan jouw huid. Op basis hiervan weet je precies welk type serum je nodig hebt. Wens je een professionele huidanalyse? Kom dan zeker eens langs in onze winkels voor advies. Ik deel graag mijn favoriete serums per soort.

De hydraterende serums

Deze serums zorgen voor een intense en continue hydratatie van de huid. Het resultaat is een stralend gelaat dat van binnenuit gehydrateerd is en soepeler en voller aanvoelt. Mijn favorieten zijn Hydra Global Serum van Sisley en The Revitalizing Hydrating Serum van La Mer.

De anti-rimpel en verstevigende serums

Wil je lijntjes en rimpeltjes in het gezicht verminderen? Wil je je huid intensief verstevigen en de contouren liften? Kies dan voor een van deze serums. Ik ben fan van The Lifting Contour Serum van La Mer en de nieuwe Ultimate Diamond Serum van Estée Lauder.

Globale anti-aging serums

Deze herstellende serums bestrijden tegelijk verschillende tekenen van huidveroudering, zoals dehydratatie, lijnen en rimpels, verslapping van de huid,… Ze hebben, zoals wij het noemen in de cosmetica, een globale anti-aging werking. Advanced Night Repair van Estée Lauder en The Regenerating Serum van La Mer zijn mijn all time favourites!

Anti-pigment serums

Heb je wel eens last van pigmentvlekken door de zon of door ouderdom? Deze serums verminderen pigmentvlekken, maken de huid egaler en voorkomen nieuwe vlekken. De Even Better Clinical Dark Spot Corrector van Clinique en de Concentré Eclat Anti-Age van Sisley zijn de ideale serums hiervoor!

“Heb je nog een specifieke vraag over serums? Ik help je graag verder!”

Alexandra

Zaakvoerster Parfumeries Gutmann Kortrijk en Waregem

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Schrijf je nu in op de Parfumeries Gutmann nieuwsbrief en ontvang 20% KORTING bij je eerste aankoop!