Parfumeries Gutmann Kortrijk: Nog open tot 18:30   Parfumeries Gutmann Waregem: Nog open tot 18:00  

Nachtverzorging: slaap je mooi in 5 stappen

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan zon, milieuvervuiling, koude en/of warmte. Het is dus van essentieel belang om de huid de kans te geven om zich te herstellen. Daarom sta ik er zelf op om, hoe moe ik dan ook mag zijn, mijn gezicht elke avond de nodige verzorging te geven. In 5 minuten maak ik mijn huid klaar voor een optimaal herstel. Vertrouw me, je zal meteen het resultaat zien van je schoonheidsslaapje!

Stap 1: Make Up Remover/Reiniger

Draag je overdag make-up? Een beetje mascara of een laagje fond de teint, alles dient nauwkeurig verwijderd te worden. Dit om onze poriën de kans te geven om ’s nachts opnieuw goed te kunnen ademen. Bespaar dus niet op een goede make-up remover.  Ook al draag je geen make-up, het is belangrijk om de huid te reinigen met een goed reinigingsproduct om alle onzuiverheden weg te werken.

Dit zijn mijn favoriete make-up removers:

Stap 2: Tonic

Om er zeker van te zijn dat de laatste restjes make up en het reinigingsproduct verwijderd zijn, raad ik het gebruik van een tonic aan. Naast zijn reinigende functie, zorgt een tonic er ook voor dat je huid goed voorbereid is op je nachtverzorging. De natuurlijke PH-waarde wordt hersteld en de huid voelt zuiver en fris aan.

Dit zijn mijn favoriete tonics

Stap 3: Serum

Een serum is een must have voor elke vrouw die er jong wil blijven uitzien. Het werkt dieper in de huid en gaat zo intensiever huidveroudering tegen. Voor het beste resultaat, raad ik aan om een serum ook ’s avonds te gebruiken.

Mijn favoriete serums

Mijn all time favourite blijft de Advanced Night Repair van Estée Lauder die mijn huid hydrateert, herstelt en rimpeltjes vermindert. Maar ook The Regenerating Serum van La Mer vind ik fantastisch door zijn zachte textuur en anti-aging werking.

Stap 4: Nachtcrème

's Nachts wordt een natuurlijk herstellingsproces van onze huid geactiveerd. Dit is hét moment waarin de opperhuid wordt vernieuwd. Een nachtcrème zorgt ervoor dat de huid optimaal herstelt, om zich efficiënt voor te bereiden tegen de stress van de volgende dag. Vergeet deze stap dus zeker niet!

Stap 5: Oogverzorging

De huid rond onze ogen is extra dun en kwetsbaar en heeft dus extra herstel nodig. Daarom is het belangrijk om dagelijks 's morgens en 's avonds een specifieke oogcrème aan te brengen. Gebruikstip: Dep een kleine hoeveelheid op de applicator, breng die aan op de oogcontour en masseer zachtjes rond de ogen voor extra microcirculatie.

Mijn favoriete oogcrèmes

Ik ben fan van de Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex van Estée Lauder, een complete oogverzorging die mijn rimpels en donkere kringen doet verminderen. Ook de Eye Concentrate van La Mer geeft zichtbaar resultaat: De contour van de ogen ziet er frisser en jonger uit!

Voilà, je huid is volledig klaar voor een rustige, helende nacht. En nu… slaapzacht! ;)

Alexandra Gutmann

Zaakvoerster Parfumeries Gutmann Kortrijk en Waregem

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Schrijf je nu in op de Parfumeries Gutmann nieuwsbrief en ontvang 20% KORTING bij je eerste aankoop!