Parfumeries Gutmann Kortrijk: Nog open tot 18:30   Parfumeries Gutmann Waregem: Nog open tot 18:00  

20% korting op de volledige webshop

Hoe kies je de juiste foundation voor je huid?

Het vinden van de juiste foundation is voor heel wat vrouwen een ware zoektocht. Het aanbod aan fond de teints is dan ook enorm. En toch is het gemakkelijker dan je denkt. Met deze blog zet ik je op weg om vanaf nu steeds de ideale foundation te kiezen.

Alexandra Gutmann

Zaakvoerster Parfumeries Gutmann Kortrijk en Waregem

De zoektocht naar de juiste fond de teint begint bij één enkele vraag. Kijk even in de spiegel en vraag je af wat je verwacht dat de foundation doet voor jouw huid. Wil je eerder een natuurlijke look creëren? Of verkies je een foundation die meer dekking geeft en langer houdt? Op basis van de meest voorkomende behoeftes, selecteerde ik de beste foundations. Ontdek snel welke het best bij jou past. 

“Ik wil een lichte foundation met een heel natuurlijke finish”

“Ik wil een meer dekkende foundation die toch een natuurlijk effect geeft.”

“Ik wil een anti-aging foundation die mijn teint echt doet stralen en comfort geeft.”

Extra tips bij het kiezen van je foundation

Kies 2 of 3 tinten die het best aanleunen bij je eigen huidskleur. 

 

Test altijd eerst de foundations op het gezicht, liefst op de kaaklijn want dit deel bevindt zich het dichtst bij de hals. Twijfel je nog over de kleur? Kies dan de warmste kleur van de 3 tinten. Daar gaat je huid van stralen.

 

Is je huid eerder droog? Kies dan voor een foundation die extra comfort biedt. Heb je eerder een vette huid? Kies dan zeker voor een olievrije foundation met een matte finish. Iemand met een normale tot gemengde huid kan dus vrijwel elke type foundation kiezen, afhangend van welk resultaat je wenst.

Zo breng je correct een foundation aan

Vergeet je huid niet te hydrateren met een moisturizer vooraleer je de foundation aanbrengt. Op die manier blijft je foundation mooier, houdt hij langer en verkleurt hij niet. Breng je fond de teint aan met je vingertoppen of een foundationborstel voor een feilloos resultaat. Wrijf de make-up van binnen naar buiten en blend uit naar de haargrens toe

Wil je persoonlijk advies over de juiste foundation voor jouw huid? Kom dan naar één van onze winkels. We helpen je graag verder!

Wil je persoonlijk advies over de juiste foundation voor jouw huid? Kom dan naar één van onze winkels. We helpen je graag verder!

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Schrijf je nu in op de Parfumeries Gutmann nieuwsbrief en ontvang 20% KORTING bij je eerste aankoop!