Parfumeries Gutmann Kortrijk: Nog open tot 18:30   Parfumeries Gutmann Waregem: Nog open tot 18:00  

Geniet van 20% korting op alle skincare

Hoe bereid ik mijn huid voor op de lente?

In de lente krijgt onze huid opnieuw de kans om te ademen. Al duurt het wel even alvorens de huid zich aanpast aan de nieuwe luchtvochtigheid. Lees hier mijn tips hoe je je huid optimaal kan voorbereiden op de lente.

Alexandra Gutmann

Zaakvoerster Parfumeries Gutmann Kortrijk en Waregem

1. Verwen je huid met een deugddoende scrub en masker

Na de winter kan onze huid er wat grauw en vaal uitzien.De combinatie van een scrub en een éclat masker doet werkelijk wonderen. Mijn favoriete scrub is zonder twijfel de Replenish Oil Exfoliator van La Mer, die mijn huidstructuur in no time verfijnt, verzacht en gladmaakt. Meteen daarna breng ik de Intensive Revitalizing Mask aan. In slechts 8 minuten straalt mijn huid opnieuw en ziet er gezonder uit.

Tip: Door het masker meteen na de scrub aan te brengen, dringen de werkende eigenschappen van het masker veel beter in. 

Gebruik: 1 tot 2 keer per week

2. Blijf je huid verzorgen met een aangepast serum

Het is een echte must om heel het jaar door een serum te gebruiken. Een serum dringt immers veel dieper in de huid en werkt zo intensiever op bepaalde huidproblemen. Mijn all time favourites zijn de Advanced Night Repair van Lauder en de Revitalizing Hydrating Serum van La Mer die mijn huid in de diepte hydrateren en herstellen.

Gebruik: breng je serum ’s morgens en ’s avonds onder jouw moisturizer aan voor een optimaal resultaat.

3. Kies voor een lichtere moisturizer

Het dagelijks gebruik van een hydraterende verzorging blijft belangrijk, maar kies in de lente gerust voor een lichtere textuur zodat je poriën niet verstopt raken en de huid niet te vet wordt. De Moisturizing Soft Cream van La Mer voelt erg zacht en licht aan, en geeft toch de nodige hydratatie en éclat! Ook de Baume-en-Eau à la Rose Noir van Sisley is een echte aanrader, die als het ware smelt in de huid.

Tip: Vergeet je moisturizer niet op de hals aan te brengen. Op die manier kan het gebruik van een halscrème nog wat uitgesteld worden! ;)

4. Gebruik een getinte dagcrème met beschermingsfactor

Hou je net zoals mij van een naturelle make-up in de lente? Gebruik dan zeker een lichte foundation of een getinte dagcrème met SPF factor die jouw huid beschermt tegen de eerste zonnestralen. Met de Daywear Sheer Tint Release van Estée Lauder creëer je een gezonde, egale gloed.  Ook de Hydra-Teint van Sisley vind ik geweldig! Ik hou zo van de fijne textuur die voor een frisse, natuurlijke make-uplook zorgt en tegelijk de huid hydrateert. 

20% korting op alle skincare producten

Tot 30 april geniet je van 20% korting op alle skincare, ook op Sisley en La Mer!

Deze actie is zowel geldig in onze winkels als op de webshop. 

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Schrijf je nu in op de Parfumeries Gutmann nieuwsbrief en ontvang 20% KORTING bij je eerste aankoop!