Parfumeries Gutmann Kortrijk: Nog open tot 18:30   Parfumeries Gutmann Waregem: Gesloten  

Huidverzorging

Wat zijn de beste zonnecrèmes?

Huidverzorging

Wat zijn de beste zonnecrèmes?

Blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Dit resulteert in méér rimpels, pigmentvlekken en in vele gevallen een droge huid. De enige manier om dit te voorkomen is het gebruik van goede zonnecrèmes die uw huid optimaal beschermen tegen zowel UVB(burning)- als UVA(aging)stralen. Benieuwd naar mijn favorieten voor deze zomer? 

 

Bescherming van het gezicht

Om het gezicht te beschermen, adviseer ik altijd een hoge beschermingsfactor (minstens SPF 30). Heb je een gevoelige huid en/of last van pigmentvlekken? Kies voor een zeer hoge bescherming SPF 50. Breng jouw zonnecrème regelmatig opnieuw aan (om de 2 uur) en vermijd de felste zon op de middag.

Het Sunleÿa gamma van Sisley blijft voor mij dé ultieme anti-aging zonverzorging. De producten op basis van planten bieden een optimale bescherming tegen de zon. Daarnaast voorkomen ze rimpels, pigmentvlekken, dehydratatie en verlies van stevigheid. De zonnecrème bestaat in SPF 30 en SPF 50 en kan tegelijk als anti-aging dagcrème gebruikt worden, de hele zomer lang. 

Ook Clarins heeft een zonnecollectie op basis van plantenextracten die volledig beantwoordt aan mijn verwachtingen. De gezichtsproducten zijn verrijkt met antioxidanten en beschermen zo tegen de schadelijke gevolgen van de zon.  Het gamma is volledig eco-friendly (respecteert de koralen) en bestaat uit verschillende texturen (gel, fluide, crème), volgens ieders behoefte. Mijn favoriet is de Dry Touch Cream SPF50, die voldoende comfort geeft aan mijn huid zonder vettig en plakkerig te zijn.

Bescherming van het lichaam

Naast een goede bescherming bieden, moet mijn zonnecrème voor het lichaam een aangename textuur hebben die ik gemakkelijk kan aanbrengen.

De  Super Soin Solaire Crème Soyeuse Corps SPF30 van Sisley bevat een hoge beschermingsfactor met een heel comfortabele textuur die de huid onmiddellijk hydrateert en voedt. Zo is de huid beschermd tegen dehydratatie en bruin je mooi egaal. Voor de huiden die de zon goed verdragen en al een beetje bruin zijn is er de Super Soin Solaire Huile Huile Soyeuse Corps SPF 15. Beide producten bevatten een speciaal UVA-UVB filtercomplex die ervoor zorgt dat de huid het vermogen behoudt om zich te beschermen tegen veroudering als gevolg van de zon.

Ook de lichaamsproducten uit het Clarins gamma zijn een echte aanrader. Ze zijn beschikbaar in verschillende texturen (crème, gel, melkspray, olie) en gaan van hoge bescherming tot zeer hoge bescherming.  De suncare bodylotion-in-spray UVA/UVB 50+  en de Suncare Body Cream UVA/UVB SPF 50+ zijn ideaal voor de gevoelige huiden die comfort en hydratatie nodig hebben. Voor de kinderen raad ik zeker de gemakkelijke spray aan.  Daarnaast heb je ook zonnecrèmes met hoge beschermingsfactor SPF 30 in crème, gel en olie textuur. Mijn favoriet is de Sun Care Body Cream UVA/UVB 30 met een heel comfortabele textuur die snel indringt en goed hydrateert.

Een goede aftersun na het zonnen

Na het zonnen is het erg belangrijk om een goede aftersun te gebruiken, zowel voor het gezicht als voor het lichaam. Hiermee kalmeer, verzacht, hydrateer en herstel je de huid. Daarboven zorgt een aftersun voor een perfect kleurtje als je terug bent van vakantie.

Ik gebruik al jaren de Crème Réparatrice Visage als aftersun voor mijn gezicht.  Ook mijn gezin is er fan van!  De crème bevat karitéboter die de huid onmiddellijk herstelt en kalmeert.  Voor het lichaam gebruik ik heel graag de Super Soin Après-Soleil Corps die het lichaam goed hydrateert, kalmeert en verfrist. De zelfbruinende eigenschappen in lage dosis zorgen ervoor dat jouw zongebruinde kleur langer houdt.

 

Ook de aftersun balsem van Clarins, verrijkt met antioxidanten, werkt heel kalmerend! Het product kan zowel voor het gezicht als voor het lichaam gebruikt worden. De romige balsemtextuur herstelt de huid na het zonnebaden van schadelijke invloeden, maakt de huid mooier en zorgt dat jouw stralende vakantiekleurtje langer blijft.

Geniet van 20% korting op alle zonneproducten

Geniet van 20% korting op alle zonneproducten

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Schrijf je nu in op de Parfumeries Gutmann nieuwsbrief en ontvang 20% KORTING bij je eerste aankoop!