Parfumeries Gutmann Courtrai: Ouvert jusqu'à 18:30   Parfumeries Gutmann Waregem: Ouvert jusqu'à 18:00  

20% de réduction sur tout le site web

Pigmentvlekken: Zo kan je ze verminderen en voorkomen

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn vlakke, (licht)bruine, onregelmatige vlekken die voorkomen op de huid. Ze verschijnen voornamelijk op het gezicht, de handen en in de nek. Wanneer onze pigmentcellen (melanocyten) te veel melanine aanmaken of verstoord zijn, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Melanine is het natuurlijk pigment dat zorgt voor de kleur van onze huid. De aanmaak van melanine beschermt ons tegen schadelijke UV-stralen van de zon.  

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?

Sommige vormen van hyperpigmentatie zijn aangeboren. Denk bijvoorbeeld aan 'moedervlekken', sproetjes, aangeboren huidaandoeningen (café-au-lait vlekken,...). Hier kunnen we weinig aan doen. Maar er zijn ook vormen van hyperpigmentatie die beïnvloed worden door verschillende externe factoren. Blootstelling aan de zon, zwangerschap (zwangerschapsmasker),  hormonale problemen, ontstekingen (acne) maar ook leeftijd spelen hierin een rol. Spijtig genoeg komt dit zichtbaar tot uiting. De teint wordt vaal en oneffen door een gewijzigde microcirculatie of onregelmatige kleuren. Ook weerkaatst de huid het licht minder goed waardoor er een verlies aan glow is. Gelukkig kunnen we daar wel iets aan doen.

Hoe kan ik pigmentvlekken verminderen?

Belangrijk is dat je aangepaste en doeltreffende verzorgingsproducten gebruikt om de pigmentvlekken te doen vervagen.  Eén van de expertmerken op dit gebied is Sisley. Al méér dan veertig jaar ontwikkelt Sisley verzorgingsproducten met innovatieve formules die doeltreffendheid en zintuiglijkheid combineren en de integriteit en harmonie van de huid respecteren. Ontdek hieronder mijn tips en favoriete Sisley producten die het probleem van pigmentvlekken aanpakken.

1. De huid exfoliëren

Scrub je huid wekelijks om de dode huidcellen te verwijderen en de vernieuwing van huidcellen te stimuleren. Op die manier wordt je huid niet alleen gladder en zachter, maar ook egaler. Mijn favoriete scrub is de Crème Gommante van Sisley die ik 1 à 2 minuutjes laat intrekken en vervolgens in cirkelvormige bewegingen gom tot alle scrubdeeltjes zijn verdwenen. Nadien spoel ik goed af met water.

2. Een aangepast serum gebruiken

Een serum helpt om huidproblemen op een meer doelgerichte manier aan te pakken. Eclat Anti-Tâches van Sisley is een anti-agingserum die de vorming van donkere vlekjes tegengaat en tegelijk doet verminderen.

1. Maakt pigmentvlekken minder zichtbaar dankzij langsatextract en hexylresorcinol, 2 uiterst effectieve ingrediënten tegen pigmentvlekken. De huid wordt egaler.

2. Verheldert en verfrist de teint dankzij de unieke combinatie van een mineraal complex en twee krachtige actieve ingrediënten. De huid straalt.

3. Verbetert de kwaliteit van de huid. Haverkorrelextract maakt de huid weer gladder.

3. De huid goed beschermen

Het blijft belangrijk (en zeker voor huiden met pigmentvlekken) om de huid goed te beschermen, het hele jaar door. De All Day All Year van Sisley beschermt niet alleen tegen UVA en UVB maar ook tegen pollutie die voor vroegtijdige huidveroudering zorgen. Binnenin wordt ook het afweersysteem van de huid gestimuleerd, waardoor de huid sterker wordt.

Ontvang korting op je eerste aankoop!

Inscrivez-vous à la newsletter de Parfumeries Gutmann et recevez une réduction de 5 euros sur votre premier achat.