Parfumeries Gutmann Kortrijk: Terug open op monday   Parfumeries Gutmann Waregem: Terug open op monday  

Hoe veilig bruinen? Enkele handige tips!

Zon is zalig, maar kan helaas ook schadelijke gevolgen hebben. Zoals dehydratatie, huidveroudering, verlies van stevigheid en pigmentvlekken. We kunnen het risico verkleinen door het gebruik van een goede verzorging en door onze huid goed te herstellen.

Alexandra Gutmann

Zaakvoerster Parfumeries Gutmann Kortrijk en Waregem

1. Kies de juiste SPF factor voor jouw huid

Waarmee moet je rekening houden bij het kopen van een zonneproduct? In feite met 2 dingen. Eerst en vooral met het fototype van jouw huid of met andere woorden de gevoeligheid van jouw huid voor de zon. Houd daarnaast ook rekening met de mate van blootstelling aan de zon: maak je op een mooie dag een wandelingetje in het park of ga je naar het strand en zoek je er de sterkere zon op?

Ikzelf heb een eerder gevoelige huid en zou pigmentvlekken kunnen oplopen in mijn gezicht door de zon. Daarom kies ik altijd voor een hoge factor voor mijn gezicht, vooral in het begin van de zomer en zeker als ik het strand opzoek. Mijn favoriet is de Sisley Super Soin Solaire Visage SPF 50.

Voor het lichaam ben ik verslaafd aan de verwennende en frisse textuur van de Super Soin Solaire Brume Lactée SPF30, een gemakkelijk aan te brengen melkspray die goed beschermt en zorgt voor een mooi egaal bruin kleurtje.

2. Zorg ervoor dat je niet verbrandt

- Smeer je in met zonneproduct voor je je huid blootstelt aan de zon. Doe dit elke 2 uur opnieuw, zelfs als je een zonneproduct met hoge factor gebruikt. Nam je een plonsje in het water? Of heb je gezweet tijdens het sporten? Breng de zonnecrème dan zeker nog eens aan.

- Breng het zonneproduct royaal aan over het ganse lichaam en gezicht! Als je te weinig gebruikt, ben je veel minder goed beschermd tegen UV-stralingen.

- Zijn het de eerste dagen dat je kan genieten van de zon? Blijf er dan niet te lang in. Het is aangeraden om de blootstelling aan de zon geleidelijk aan op te bouwen. Draag ook altijd een zonnebril met UV-filter en een hoed of zorg dat je onder een parasol zit.

3. Herstel je huid na het zonnen

Na het zonnen is het erg belangrijk om een goede aftersun te gebruiken, zowel voor het gezicht als voor het lichaam. Hiermee kalmeer, verzacht en hydrateer je de huid om zo vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Een goed gehydrateerde huid behoudt ook veel langer zijn gebruinde tint. Ikzelf gebruik voor mijn gezicht de Crème Réparatrice Visage die tegelijk mijn ideale anti-aging nachtcrème is.

Voor het lichaam ben ik fan van de Crème Réparatrice van Sisley die na de zomer ook mijn dagelijkse hydraterende verzorging wordt. 

Benieuwd naar ons uitgebreid aanbod zonneproducten?

Benieuwd naar ons uitgebreid aanbod zonneproducten?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×